Какви са правилата на бойния триад, в който ще участва „Кобрата“ (ВИДЕО)

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Какви са правилата на бойния триад, в който ще участва „Кобрата“ (ВИДЕО)

Кубрат Пулев се впуска в чисто ново предизвикателство в края на месеца, когато ще се бие с MMA легендата Франк Мир. Двамата ще премерят сили в т. нар. дисциплина боен триад. Но какви са правилата на този нов боен спорт? Ще разберете в следващите редове.

Клинч

Класическото вкопчване на съперниците от бокса един в друг ще бъде по-близо до MMA. Бойците ще могат да се държа за врата, до колкото им позволяват ръкавиците, за да си нанасят удари над областта на пояса. Няма ограничения от коя страна на главата или тялото се случва задържането. Също така е позволен и захват около трупа в изправена позиция.

Удари

Ключовата разлика на бойния триад със смесените бойни изкуства е, че битката ще се проведе изцяло в стойка, както е в бокса. Допълнението идва от възможността за нанасяне на въртящи удари, чукове и крошета с отскок.

Любопитно ще бъде и разрешението на бойците да се настъпват, докато се бият. Това не означава, че могат да се ритат, а, че е позволено да стоят върху крака на съперника, докато нанасят удари с ръце.

Забранени прийоми

Бойният триад няма да позволява на бойците да използват колене, лакти и ритници. В клинч е забранено съперникът да бъде навеждан, за да получава удари в тила. Не са разрешени тръшванията, препъванията и опитите за прилагане на хватки за предаване.

Битката на „Кобрата“ срещу Мир ще се проведе на 27 ноември в Акрингтън, САЩ.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаха софиянец, издирван за огромни измами в Австрия

Задържаха софиянец, издирван за огромни измами в Австрия Арестуваха мъж в София, издирван от австрийските власти, съобщиха от МВР. Задържането на 50-годишния столичанин е извършен в рамките на специализирана полицейска операция, проведена от служители на ГДНП. Действията са реализирани на 9 ноември. За задържането на мъжа има издадена европейска заповед […]