Грандиозен скандал! Фалшифицирани тестове на метала, използван за създаване на US подводници

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Грандиозен скандал! Фалшифицирани тестове на метала, използван за създаване на US подводници

Американските военноморски сили засилват наблюдението си над подводниците на страната след като стана ясно, че бивш металург от компанията, която доставя стомана за направата им, е фалшифицирала тестовете на метала, предаде АФП.

Според министерството на правосъдието 67-годишната Илейн Томас се е признала за виновна за представяне на неверни данни за здравината и якостта на стоманата и това е продължило над 30 години.

Томас е бивш директор по металургичната дейност в леярна в щата Вашингтон. Фирмата е основен снабдител на компании като „Дженерал Дайнамикс“, които изграждат корпусите на подводниците.

Министерството на правосъдието посочва, че при тестовете около половината от отливките не са отговаряли на строгите изисквания за параметри. Фалшификацията е била разкрита през 2017 година от служител на металургичната фирма.

От военноморските сили не коментираха развитието по делото, но заявиха, че са взели мерки, за да гарантират безопасната работа на подводниците.

Около 40 от съдовете, произведени в периода между 1985 и 2017 година все още са на служба.

Очаква се присъдата срещу Илейн Томас да бъде произнесена през февруари. Тя е заплашена от затвор до 10 години и 1 милион долара глоба.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Герджиков: Не съм кандидат на статуквото, Радев вече 5 години е в политиката

Герджиков: Не съм кандидат на статуквото, Радев вече 5 години е в политиката „Няма как да съм кандидатът на статуквото, защото съм нов човек в политиката. По-скоро е обратното – действащият президент е вече пет години в политиката”. Това каза кандидатът за държавен глава Анастас Герджиков в студиото на „Здравей, […]