Проучване: Има 20 пъти по-голяма вероятност неваксинираните да починат от COVID-19!

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Проучване: Има 20 пъти по-голяма вероятност неваксинираните да починат от COVID-19!

Хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, са 20 пъти по-склонни да починат от коронавируса, отколкото напълно ваксинираните хора, показват резултати от последното проучване, публикувано от федералното правителство на щата Тексас, съобщава новинарската онлайн агенцията Axios в публикация във вторник.

За да определят ефектите от ваксинацията срещу Covid-19 в Тексас, изследователи от Департамента на щатските здравни служби анализираха данни от електронни лабораторни доклади, смъртни актове и щатския имунизационен регистър.

Анализът включва период от 15 януари до 1 октомври 2021 г. с фокус върху четири седмици – от 4 септември до 1 октомври, което позволи на изследователите да измерят ефекта от ваксинацията срещу Covid-19 в период, през който по-заразният Делта вариант се разпространи в целия щат Тексас.

Освен главозамайващата разлика в смъртността, се оказва, че неваксинираните хора са 13 пъти по-склонни да се заразят с Covid-19, отколкото напълно ваксинираните хора.

Проучването също така установи, че ваксинацията срещу Covid-19 има силен защитен ефект срещу инфекция с коронавиус и смъртни случаи сред хора от всички възрасти.

Въпреки че въздействието от ваксинацията варира в различните възрастови групи, то е най-силно изразено при групите на по-младите хора. Рискът от смърт от Covid-19 е 23 пъти по-висок при неваксинирани хора на възраст около 30-те и 55 пъти по-висок за хората на възраст около 40-те в сравнение с техните ваксинирани връстници. За изследвания период е имало по-малко от 10 смъртни случая от Covid-19 сред напълно ваксинирани хора на възраст от 18 до 29 години в сравнение с 84 смъртни случая сред неваксинирани хора в същата възрастова група.

„Този ​​анализ определя количествено това, което знаем от месеци“, заяви главният държавен епидемиолог д-р Дженифър Шуфорд. „Ваксините срещу Covid-19 вършат отлична работа за защита на хората от разболяване и смърт от коронавируса. Ваксинацията остава най-добрият начин да предпазите себе си и близките си хора от тази смъртоносна болест“, добави тя.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ясен Петров: Може да има обидени, няма да отговарям на никого

Ясен Петров: Може да има обидени, няма да отговарям на никого Националният селекционер Ясен Петров говори пред медиите преди заминаването за Одеса, където предстои контролна среща с Украйна. След това „лъвовете” се изправят срещу Швейцария в световна квалификация. Специалистът заяви, че може да има обидени футболисти, поради факта, че не […]