Юрий Асланов: Ако се стигне до компромис, той няма да е заради принципи

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Юрий Асланов: Ако се стигне до компромис, той няма да е заради принципи

Разликата между партиите на статуквото и тези на протеста е на имиджово ниво, роля играят и новите лица. Това коментира социологът Юрий Асланов за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“.

Според него политическата система в България отдавна не работи в полза на хората, недоверието към политическия елит е голямо.

„Сега дори обществото още повече обвинява партиите в парламента, че не мислят за хората, изваждайки някакви дребнави мотиви“, посочи Асланов.

„Ако се постигне някакъв компромис, той няма да почива на някакви принципи. Не случайно липсват дебати по съществената политиката. Защото ако се навлезе в дълбочина, ще се видят колко всъщност са дълбоки различията“, заяви още социологът.

„Няма дебат, оставят усещането, че не знаят какво ще правят в следващият парламент“, каза още Асланов и добави, че при такава високомерност на политическия елит, който продължава да говори помежду си, но не и с гражданите, разочарованието може да стигне своя връх и хората да вземат всичко в свои ръце, което не е добър сценарий за страната“, категоричен беше Юрий Асланов.

„В България изборите винаги са се печелили по един и същи начин, като се прицелваш се в средностатистическия избирател, който познава и по-добри дни като казваш кой е виновен за сегашното му положение. За съжаление повечето политически лидери никога не са правили нещо друго и знаят, че истината няма никакво значение, а само онова, което хората си мислят, че е истина“, посочи още той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ирландия готви тежък отговор срещу своеволията на Лондон

Ирландия готви тежък отговор срещу своеволията на Лондон Ирландия започва да подготвя спешни планове в случай, че британското правителство задейства член 16 от протокола за Северна Ирландия, обяви ирландският вицепремиер Лео Варадкар. Все повече се засилват спекулациите, че през следващите седмици „Даунинг стрийт“ ще реагира на задълбочаващата се криза с […]