Георги Бърдаров получи Европейската награда за литература

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Георги Бърдаров получи Европейската награда за литература

Българският писател и преподавател в Софийския университет Георги Бърдаров получи тази вечер в Брюксел Европейската награда за литература заедно с още 12 лауреати от други държави.

Наградата беше връчена от българския еврокомисар Мария Габриел. Бърдаров е отличен за романа си „Аbsolvo te“. Това е вторият роман на автора след „Аз още броя дните“, който спечели формата на БНТ „Ръкописът“. Европейската награда за литература се връчва за 13-ти път. В нея участват автори от цяла Европа, които се избрат от национални журита. Досега българските автори, които са печелили наградата са Калин Терзийски, Милен Русков и Ина Вълчанова.

„Тази награда за мен означава изключително много. В личен план това е признание за дългите години труд, писане, работа в тази посока. Нещата, които пиша в книгата “Аbsolvo te” са каузи, в които много силно вярвам. С тях се занимавам от много време и в университета като преподавател, и в другите неща, които съм писал. Така че в личен план е голямо признание за мен самия, за каузите, за които се боря, и за нашето издателство „Мусагена“, с което издадохме книгата“, заяви Георги Бърдаров.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първа българка е арестувана при акция на Европейската прокуратура

Първа българка е арестувана при акция на Европейската прокуратура Първа българка е арестувана при акция на Европейската прокуратура, предаде БНТ. Това е Софка Божилова от Пещера. Акцията, проведена в няколко страни, е по сигнал за злоупотреба за 13 милиона евро, с които е ощетен бюджетът на Европейския съюз. Апелативният съд […]