Шефът на „Сиела“: По-евтино е да се внасят цели машини, отколкото резервни части

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Шефът на „Сиела“: По-евтино е да се внасят цели машини, отколкото резервни части

Много по-евтино е да внесеш цели машини, отколкото същите, но на части. Това заяви пред бТВ изпълнителният директор на „Сиела Норма“ АД Веселин Тодоров по казуса с намерените на летище „София“ 150 машини за гласуване.

„За вота общо от началото на годината са доставени приблизително приблизително 12 800 устройства. Искам да отбележа, че през всичките 8 години, през които сме организирали машинно гласуване, винаги е имало резервни машини, резервни части, защото трябва да направим изборите по най-добрия начин. В случая сме осигурили около 3% резервни машини“, уточни той.

Тодоров определи цялата ситуация като „разочароваща“ и коментира, че машините в склада на ЦИК са под охрана на жандармерията, адресирайки определенията, че съвестен охранител е сигнализирал за машините, след като е видял, че ги няма в протокола си.

„От ЦИК трябва да са разбрали, че са направили немного премерено изказване с това, че тези машини има нещо съмнително и че са направили немного правилно решение да разпоредят да се вкарат в склада. Аз мисля, че се отказаха от това намерение, още по-добре ще е да позволят да си ги приберем в склада, но ако не го направят и упорстват, надявам се, съдят ще го постанови“, каза още той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Камала Харис на посещение във Франция

Камала Харис на посещение във Франция Американският вицепрезидент Камала Харис пристигна на посещение във Франция, съобщи Вашингтон Пост. Идеята е да се поднови диалога между държавите. Проведени бяха няколко разговора на високо ниво. Френското правителство потвърди намерението за диалог. Партньорството между двете държави беше оспорено, след като Австралия отмени голяма […]