БФС за обвиненията от Балкан Варвара: Спрете с пропагандни акции и лъжливите внушения

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

БФС за обвиненията от Балкан Варвара: Спрете с пропагандни акции и лъжливите внушения

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) отново изпрати открито писмо до медиите, в което критикува и опровергава обвиненията за легитимността на вота по време на Извънредния конгрес за избор на нов президент. Този път критиките са насочени към Георги Градев в ролята му на представител на Балкан Варвара и вносител на съдебен иск срещу отказаното му акредитация.

„Нестихващите пропагандни акции и лъжливите внушения, хвърляни в публичното пространство, сериозно вредят на имиджа и нормалното функциониране на българския футбол – порочни практики, които демократично избраното ръководство на БФС категорично осъжда“, написаха от БФС.

От там оправдаха решението си да не дадат делегатска карта на Градев с аргумента, че от Прокуратурата тече проверка срещу него, а това противоречи на убежденията за честността и имиджа на Съюза.

„БФС винаги е бранил коректното и почтено излъчване на делегати от страна на клубовете, тъй като именно техните гласове решават бъдещето на българския футбол – и неведнъж е подчертавал, че не би допуснал компромис, дори при най-малките съмнения“, гласи още писмото.

Георги Градев реагира и на тези писания, като заяви, че проверката, инициирана от БФС, не сваля от него презумпцията за невинност. Именно това, според него, ще изиграе основна роля в делото му срещу Съюза. Той призова спорът да се проведе именно в съда и настоява всички решения от Конгреса да бъдат отменени.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Селекционерът на Дания категорично отказа на Астън Вила

Селекционерът на Дания категорично отказа на Астън Вила Астън Вила ще се наложи да търси другаде своя нов старши-треньор, след като националният селекционер на Дания – Каспер Хюлманд, официално обяви, че няма намерение да мърда от мястото си, научихме от Daily Mail. „Щастлив съм да бъда национален треньор на Дания […]