Ще помилват Оскар Писториус след убийството на приятелката му, но само след среща с родителите ѝ

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ще помилват Оскар Писториус след убийството на приятелката му, но само след среща с родителите ѝ

Изминаха 8 години, откакто легендарният параолимпиец Оскар Писториус влезе в затвора за убийството на своята приятелка Рийва Стеенкамп. Това е повече от половината от наложената му присъда от 13 години и 5 месеца, а, според южноафриканското законодателство, ще може да кандидатства за предсрочно освобождаване. Има обаче едно важно условие – да се срещне с родителите на Рийва, научихме от Associated Press.

На Свети Валентин 2013 г. Писториус попадна в заглавията на световната преса, след като по грешка застреля своята половинка, мислейки, че е влязъл крадец в дома му през нощта. Атлетът с два ампутирани крака е в тоалетната, когато чува притеснителните шумове пред вратата, вади пушката си и стреля няколко пъти на сляпо. Оказва се обаче, че 29-годишната красавица е издавала въпросните шумове, за да намери смъртта си по този нелеп начин.

Изслушването за помилването бе насрочено за миналия месец, но била отложено, защото Бари и Джейн Стеенкамп не са имали възможност да разговарят с убиеца на дъщеря им. Те ще се надяват да видят съжаление в очите му преди да приемат евентуалното освобождаване на бившия атлет.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Бърдаров получи Европейската награда за литература

Георги Бърдаров получи Европейската награда за литература Българският писател и преподавател в Софийския университет Георги Бърдаров получи тази вечер в Брюксел Европейската награда за литература заедно с още 12 лауреати от други държави. Наградата беше връчена от българския еврокомисар Мария Габриел. Бърдаров е отличен за романа си „Аbsolvo te“. Това […]