Окончателно: 18 г. затвор за акушерката Емилия Ковачева

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Окончателно: 18 г. затвор за акушерката Емилия Ковачева

18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи акушерката Емилия Ковачева за опит за умишлено убийство на новородено дете. Това реши Върховният касационен съд, който потвърди днес решението на по-долната инстанция за вината и размера на наказанието.

Случаят е от ранните часове на 18 април 2015 г. в болница „Софиямед“. Според съда Ковачева е направила опит умишлено да умъртви малолетната Н. Д. чрез нанасяне на множество силни удари с ръка в областта на главата и тялото, както и чрез задушаване с ръце в областта на врата на детето.

На бебето е причинена тежка черепно-мозъчна травма, свързана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, дифузен тежък мозъчен оток и други травми.

Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Емилия Ковачева е задържана днес. Софийска градска прокуратура е предприела действия в изпълнение на наложеното наказание, което осъдената ще изтърпява в затвора в Сливен.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как се сушат и замразяват подправки и билки

Как се сушат и замразяват подправки и билки Достъпът до пресни билки или подправки през есенния и зимния сезон често пъти е невъзможен. Не всеки си има собствена градинка с ароматни растения, от която да откъсне няколко листенца за ястието, което приготвя на момента. За щастие има как да запазим […]