Страните от ЕС не трябвало да лишават мигрантите от основните им права

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Страните от ЕС не трябвало да лишават мигрантите от основните им права

Европейският съюз трябва да намери точния баланс, за да се справи със схемата за мигранти на Беларус, но не и да лишава хората, които се опитват да прекосят границите на Общността, от основните им права. За това настоя премиерът на Люксембург Ксавие Бетел, цитиран от „Ройтерс“.

„Тези хора не се третират адекватно, също и от различни европейски страни и съм убеден, че има място за подобрение“, коментира Бетел пред репортери в Брюксел, където държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС ще обсъдят миграцията на втория ден от срещата си.

„Всички мерки, които предприемаме, трябва да са в съответствие с правата на човека. Не можем просто да лишим хората от най-фундаменталните права, правото на убежище. Трябва да остане възможна организираната миграция. Трябва да намерим правилния баланс“, настоя още той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адв. Петър Славов и Мартин Димитров с нови идеи за облекчаване на граждани и бизнес

Адв. Петър Славов и Мартин Димитров с нови идеи за облекчаване на граждани и бизнес „Групата за натиск“ – в частта адв. Петър Славов и икономистът Мартин Димитров, продължава с действията си срещу данък екостикер. Ето какви нови предложения имат адв. Славов и Димитров: „След срещата с министъра на транспорта […]