Ти! Доказа ли, че нямаш сестра?

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Ти! Доказа ли, че нямаш сестра?

Сега ситуацията със зеления сертификат е като от популярният метод за оплюване. Пуска се слух, че примерно сестрата на Иван е к…а, а той нека доказва, че няма сестра. Само, че сега държавата иска доказателства от всички, че нямат сестри. Дори ще санкционира народа.

Пълната липса на управленски умения вече са плашещо вредни.

– Лекари, на първа линия, които имат ежедневен контакт споделят, че трудно се различават грипоподобните симтоми от Ковид симптоми със сегашните методи. Нека не се забравя, лекарите работят при различни условия. Извод- няма 100 % точност при диагностиката.

– Всеки ден се вземат различен брой тестове. Извод -няма постоянна база за определяне на % заразени, следователно неточно определяне на % заразени! На са взети 06.01.2021г-11 456, а на 20.10.2021г- 22 264 проби. Двойно нарастване на пробите. Как може да се управлява процес без точно измерване на параметрите му? На един парен котел не се сменят температура до която ще се загрява водата.

– Оставиха се на управленски позиции, същите хора, които затвориха паркове и градини, въпреки че плахо се призна като грешка. Сещате се какво не може да се направи със стари……., а в политиката по-различно ли е?

– Въпреки, че причината за смърт се доказва само с аутопсия, продължи да се определя причината за смърт без аутопсия. Извод- неточна и незаконно определяне причината за смърт от Ковид. Ако се правеше по една аутопсия на починал всеки ден, примерно в 20 големи болници нека всеки си сметне след година какви по-конкретни данни медиците щяха да имат. По-лесно е със забрани и да държат хората в страх.

– Признава се, че ваксинираните се заразяват, но боледуват по-леко. Кой и как определя колко по-леко е това. Просто думи без аргументи. От колко време тече ваксинационният процес, че толкова бързо се натрупа информация?

– На такава база се вземат управленски решения, и т.н. елит се дразни, че хората не им вярват.

– Като капак на всичко държавните служители бяха пощадени от изискването за зелен сертификат в това влизат и армия, МВР, съдебна система, като на тях продължава да не се удържат осигурителни и здравни вноски. Въпреки финансовата криза. Ако това не е разделение, кое е​? Еди кандидат за президент стигна до там в неспособността да вижда реалността, че призова за обединение. Самопровъзгласилият се елит се подигра на обикновения човек под формата на грижа за здравето му.

Вместо да се правят изводи и да се води самостоятелна политика, управлението на страната се поведе по препоръките на ЕС, който е сборище на чиновници. Например никой не повдигна въпроса, какъв туризъм е по-добре да развиваме- масов или не. Малките семейни и селски хотели по-добре ли се справиха с трудностите? В един пристанищен град кое е по-добре- да го посещават яхти или круизни кораби с десетки хиляди пътници и толкова обслужващ персонал​?

Ненормално, дори вредно в държавната администрация да се настаниха толкова професори- каква наука правят там? Да си истински професор означава да знаеш всичко за малко неща, а не обратното. Имаме професор, който в продължение на година ежедневно се появяваше непрекъснато по медиите като член на НОЩ и успя да стане професор, браво на него! Сега ще яде от зелника колкото си иска. Друг държавен чиновник т.е. администратор стана *Лекар на годината*. Колко пациенти е имал може ли да каже Лекарския съюз или мълчи, защото е съюз на търговци, а държавата е основен платец. За справка Умберто Еко и Ноам Чомски са само световно известни професори и личности, а не администратори т.е. чиновници на заплата.

Друго събитие е в центъра на вниманието на народа-заседналият кораб *Вера су*. Как се допусна това? Преди около година имаше много шум около придобиването на техника за следене на морския трафик за борба с емигрантите. Какъв е резултата-голям кораб и то не някакъв бързоходен се блъсна в уж охранявания роден бряг. Какво

разследва държавата- къде е причината да не се забележи приближаващият се кораб?Пълно мълчание! Производството на генерали тече с пълна сила, въпреки всичко, а на народа чрез медиите се провежда курс по товарно-разтоварни методи на кораби.

Накрая за дългоочакваната промяна. Знаете ли, че в класацията за най-престижни университети освен Харвард е и Лондон бизнес скул / Лондонско бизнес училище/, а то е завършено и от Сергей Станишев? Така, че, по-кротко с очакванията за продължаване на промяната, ако я виждате някъде. Какво е общото между новите герои и старите е, липсата на практика в реалната икономика. В политиката ни липсват хора с опит в управлението на производствени технологични процеси. В тези процеси има много фактори, които влияят, там не става с кампании. Затова у нас и се решават проблеми на парче.

Промяна може да има само ако се промени избирателната система. Защо да не започне промяната с възможността народни представители от съответния избирателен район да стават класиралите се с на-много гласове. Министри да стават само от избраните народни представители. Нека в съответния избирателен район се избират независими и партийно издигнати кандидати. Никакво разпределение на гласове между районите. Чисто мажоритарен избор. Честно състезание за гласовете в района. Забелязва се нарастване на избрани кметове издигнати от инициативни комитети, а не от партии. Комитети се създават по повод. Те не носят отговорност. Мажоритарният избор е с лична отговорност.

Като гледате с какъв хъс от вън се налага ваксинацията, представете си какво ще е с приемането на Република Северна Македония, а за присъединяване към Инстанбулската конвенция може да се окажем с бедна фантазия.

Отсега трябва да се мисли как трябва да се провеждат изборите през 2022 година.

Автор: Филип БОЕВ

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чуждите инвестиции се сринаха с 60%

Чуждите инвестиции се сринаха с 60% Преките чужди инвестиции в страната от януари до август 2021 г. възлизат на 797,1 млн. евро, като намаляват с 1,23 млрд. евро, което е с 60,7% спрямо същия период на миналата година, обявиха от БНБ. Само през август чуждите инвестиции са 165,6 млн. евро […]