Заводът на VW във Волфсбург с най-малко произведени коли от 1958 година насам

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Заводът на VW във Волфсбург с най-малко произведени коли от 1958 година насам

Тази година най-вероятно ще остане в историята като една от най-трудните за автомобилните производители, които изпитват огромни загуби и най-вероятно ще изпитват още такива и през следващата 2022 година. Поредното доказателство за това идва от Volkswagen и заводът им във Волфсбург.

Според информация на AutoBlog, германския производител е произвел 300 хиляди автомобили от началото на тази година, което е най-ниската стойност от 1958 година до сега. Мястото където се произвеждат Golf, Tiguan, модели на Seat и други от VW Group се очертава да запише една от най-трудните си години в историята на марката.

За сравнение през минали години от завода са излизали средно по около 780 хиляди автомобила годишно със заявка от Volkswagen през 2018 година, тази бройка да нарасне до 1 милион. През изминалата година данните показват, че във фабриката са произведени малко под половин милион.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чували ли сте за Maxximus G-Force - една от най-неизвестните и най-бързи коли в света

Чували ли сте за Maxximus G-Force – една от най-неизвестните и най-бързи коли в света Автомобилът, за който ще ви разкажем е дело на един пълничък шофьор на лимузина, хобито на който са бързите автомобили. Името му е Марлън Кърби, а неговото творение – Maxximus G-Force. Тази кола прави световен […]