Синдикатите: Не може да затварят въглищните централи преди да има алтернативни мощности

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Синдикатите: Не може да затварят въглищните централи преди да има алтернативни мощности

Лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ призоваха за конкретен план за развитието на българската енергетика, който да бъде приет преди да се пристъпи към затварянето на въглищните централи, съобщава БНТ.

Президентите на двата синдиката у нас са единодушни, че въглищните мини могат да затворят едва когато у нас бъдат изградени алтернативни енергийни мощности, чието производство да може да замести изцяло въглищните ТЕЦ-ове.

Лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов подчерта, че един от основните проблеми е и начинът, по който се регулира цената на въглеродните емисии. Президентът на КНСБ Пламен Димитров призова в Плана за устойчивост и въстановяване да се потърсят начини за справяне с проблема със скъпите въглеродни емисии, а също и да се предвидят конкретни стъпки за развитието на региона до и след затварянето на мините.

Пламен Димитров коментира още, че КНСБ обмисля дали да се включи в протеста на бизнеса срещу поскъпването на тока у нас. Според него е изпусната възможността в актуализацията на бюджета да се вземат мерки за компенсиране на поскъпването.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Корсун: Възможно е да нахлуят и нови варианти на COVID-19

Проф. Корсун: Възможно е да нахлуят и нови варианти на COVID-19 Мерките са достатъчно строги, стига да се спазват. Важното е да има по-строг контрол, заяви в „Тази сутрин“ по бТВ проф. Нели Корсун от Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Според нея е възможно да нахлуят и […]