Фабриката на Tesla в Германия ще заработи до два месеца

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Фабриката на Tesla в Германия ще заработи до два месеца

Изглежда, че сагата с фабриката на Tesla в Германия е на път да приключи в близките месеци и марката официално да започне да произвежда автомобили в Европа. Това може да се случи още през следващия месец ноември смята Мъск, но при лошо развитие на ситуацията, месец декември също е вариант.

Все пак Мъск изрази надежди, че първите доставки на автомобили произведени там ще започне през месец декември. По време на специалния Giga-Fest организиран от Tesla близо до фабриката в Германия бе разкрита и повече информация за огромното съоръжение.

Според плановете там първо ще се произвежда Model Y, като в следващата година капацитетът на седмица ще достига максимум 10 хиляди броя. С времето тази бройка ще се увеличава с надеждата да достигне до 500 хиляди коли на година с 12 хиляди работници във фабриката.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Колата на Принц Чарлз, която се движи с... джибри

Колата на Принц Чарлз, която се движи с… джибри Принц Чарлз разкри, че любимият автомобил в неговата колекция, Aston Martin DB6, който притежава от повече от 50 години се движи с щадящи околната среда продукти. Класическото кабрио е преработено и вместо традиционния бензин в резервоарът му вече се зарежда биоетанол. […]