Д-р Миндов: Да не си играем на мерки и мерчици, трябва пълен локдаун

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Д-р Миндов: Да не си играем на мерки и мерчици, трябва пълен локдаун

Към момента ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагична, има пълно объркване на потоците и няма абсолютно никакъв ред. За това призна председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов в сутрешния блок на БНТ.

„Кошмар е за нас и изнемогваме“, категоричен бе Миндов, според когото трябва да бъде въведен пълен локдаун в София, ако искаме да оживеем и да нямаме повече жертви. В момента легловата база е почти запълнена, има вече починали хора в линейките, не трябва да бъде допускана ситуацията от есента на миналата година, призова лекарят.

„Въобще не трябва да си играем на мерки, мерчици и ковид зони. Трябва да бъде въведен пълен локдаун на абсолютно всичко“, настоя Георги Миндов. Трябва да стиснем зъби, да не даваме повече жертви и да не умират хора в линейките като в предишната вълна, която дори я задминахме, добави Георги Миндов.

Според него ковид зоните в настоящия си вид не работят и не вършат работа. Трагично е положението и никой не трябва да си прави някакви други сметки, предупреди Миндов и добави, че самите медици стават огнище на коронавируса с хаоса пред кабинетите на личните лекари.

Георги Миндов посочи, че към момента има 691 000 поставени дози ваксини. Ако бъде разделени основно на две имаме около 400 000 ваксинирани. 51% от лекарите са ваксинирани в София, а ваксинираните учители са 26%. Само 18% от хората над 65-годишната са ваксинирани.

Личните лекари нямат изпратени указания от Министерство на здравеопазването, заповед или нареждане да поставят третата доза, а имат само препоръки.

Ако утре нещо стане с нашите пациенти, отиваме не знам къде, отиваме в съдебната зала, каза в заключение на интервюто си по БНТ Георги Миндов.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Йордан Лечков: Нямаше нарушения

Йордан Лечков: Нямаше нарушения Уставът на конгреса не е нарушен, заяви Йордан Лечков в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Той отговори на Димитър Бербатов и неговия екип, които твърдят, че има нарушения при избора на Борислав Михайлов за президент на БФС. Михайлов бе преизбран на извънредния конгрес с 241 гласа […]