Светозар убил мъжа пред Бургаската болница от бой, защото го обиждал и заплашвал

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Светозар убил мъжа пред Бургаската болница от бой, защото го обиждал и заплашвал

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Светозар Стоянов, който убил по изключително мъчителен начин съратника си по съдба пред УМБАЛ. 55-годишният мъж е обвинен в убийство на мъж с неустановена самоличност, извършено на 3 октомври тази година в градинката до здравното заведение.

Стоянов налагал скитащия несретник с крака и пръчка в главата, с която му разбил черепа. Обвиняемият е направил пълни самопризнания и съдействал за разкриване на престъплението. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.115 от Наказателния кодекс и го грозят от 10 до 20 години затвор, съобщи Флагман.

Стоянов е обжалвал пред въззивната инстанция наложената от окръжния съд в Бургас мярка за неотклонение “задържане под стража“. Тезата на адвоката му е, че той не е умъртвил умишлено пострадалия, а се касае за непредумишлено убийство, провокирано чрез отправяне на обиди, закани и упражняване на физическо насилие.

Служебният защитник посочи в съдебната зала, че Светозар е останал на местопрестъплението в градинката край УМБАЛ-Бургас близо 7 часа, сам се е обадил на тел.112, изчакал е пристигането на полицейските органи и доброволно се е предал. Защитата пледира за домашен арест.

Представителят на Апелативна прокуратура изрази становище, че жалбата е неоснователна, тъй като взетата мярка задържане под стража е правилна и законосъобразна. Бургаският апелативен съд като се запозна с всички материали по делото, обсъди доказателствата, събрани в хода на разследването и провери атакуваното определение по оплакванията на жалбоподателя и служебно изцяло, направи извода, че частната жалба е неоснователна.

Според въззивния състав има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, а деянието определение като престъпление с високата степен на обществена опасност, предвид времето, мястото, механизма, средствата за неговото извършване и незначителния повод за отнемане на човешки живот.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Футболна съпруга пусна адски секси СНИМКИ

Футболна съпруга пусна адски секси СНИМКИ Красавицата Йована Джорджевич за пореден път провокира мъжете със секси снимки в социалната мрежа Инстаграм. Половинката на футболиста Филип Джорджевич се показа в секси мини рокля в зелено, разпалвайки фантазиите на своите 354 000 последователи в социалната мрежа. 34-годишният сръбски футболист в кариерата си […]