Близките на първокласника в кома обвиняват учителите в неадекватно поведение

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Близките на първокласника в кома обвиняват учителите в неадекватно поведение

Отново агресия на деца срещу деца – първокласник изпадна в кома след удар от по-голямо момиче в училищния двор в плевенското село Бреница.

Освен прокуратурата, след репортажа в „Тази сутрин“ по bTV, проверка започна и националният омбудсман. Представители на обществения защитник посетиха този

Инцидентът става преди седмица. Близките на детето обвиняват персонала на училището в неадекватно поведение. От своя страна ръководството на училището отрича и нарича случилото се „нелеп инцидент“. Прокуратурата разследва средна телесна повреда.

В двора на училището 14-годишна седмокласничка удря с крак първокласника Зоран и той припада.

„Разбирам от очевидци, че около двайсет минути линейката се е забавила от Кнежа, че учителите не са реагирали, че не здравно лице, а друго лице му е извадило езика, че се е гърчил на земята“, разказва Николай Кунчев, баща на пострадалото дете.

Момченцето прекарва в безсъзнание пет дни в плевенската университетска болница. Едва вчера е позволено на близките да го видят.

„Почна да си движи краката и ръцете, но за съжаление, не може да говори“, казва Зоя Кунчева, баба на пострадалото дете.

От училището са категорични, че е действано адекватно. На помощ била повикана медицинската сестра, която по това време е била на дежурство в близката детска градина. Имало поне три позвънявания на тел. 112. Определиха станалото като нелеп инцидент при игра.

„14-годишното дете, никога не е имало проблем с нея досега, тя съжалява за тази работа, ще бъде наказана, ще бъде извикан психолог, който да разговаря с тях“, казва заместник-директорът на училището Цветослав Пенковски.

Родители обаче признаха, че се страхуват да пускат децата си на училище.

„Децата от първи клас трябва да имат надзорник, не трябва да бъдат оставяни сами да играят“ споделя майка пред камерата на bTV.

Бабата на пострадалото дете пък пита защо в училището няма охранителни камери.

Това е първият подобен инцидент в училището, откъдето обещаха повече контрол. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МВФ намали очакванията за световния БВП

МВФ намали очакванията за световния БВП Международният валутен фонд намали своите очаквания за световния БВП, съобщи Блумбърг. Разгледани са няколко събития. Това са затруднените доставки и повишените цени. Прогнозата за глобалния растеж за тази година е намалена до 5.9 процента от 6. Очакванията за глобален растеж през следващата година не […]