Бербатов ще оспорва резултатите от конгреса в съда

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Бербатов ще оспорва резултатите от конгреса в съда

Димитър Бербатов и екипът му ще оспорват резултатите от извънредния конгрес на БФС, научихме от журналиста Методи Шуманов. Борислав Михайлов събра само 11 гласа повече от своя основен конкурент, но при условие, че част от делегатите не упражниха правото си на глас, а други изобщо не се явиха на изборите.

Официално 508 клуба имаха право да се явят на конгреса, от които 483 изпратиха делегати. 3-ма от тях решиха да не се включат в гласуването, като така свиха броя на гласоподавателите до 480. Михайлов в същото време събра 241 гласа, което се равнява на 50,2%. Димитър Бербатов пък има 230 гласа или 47,9%. Христо Порточанов е третият кандидат-президент, а зад него застанаха 8 клуба (1,7%). Теоретично можеше да се стигне до балотаж, ако тези 3-ма делегати бяха се включили в гласуването за Бербатов. Тогава процентите щяха да са 49,9% за Михайлов, 47,8% за Бербатов и 1,6% за Порточанов. (бел. ред.: Разликата до 100% идва от дългата редица след десетичната запетая.) Това би ни изправило в ситуация, в която стойността на всеки един глас става съдбоносна, защото общият брой на гласоподавателите става нечетен и няма как да имаме равенство между двама кандидати при 100% активност.

Именно тези изчисления стоят в основата на съдебния иск, който предстои да бъде заведен от загубилия кандидат-президент.

Припомняме, че в изминалите 48 часа постъпиха сигнали за упражняване на натиск върху аматьорските футболни клубове, а голяма част от делегатите днес бяха заснети в социалните мрежи в различни столични заведения в нощта преди вота.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>BREAKING: Berbatov’s camp might take the case to court! <a href=“https://t.co/9bh9ZqY2nT“>https://t.co/9bh9ZqY2nT</a></p>&mdash; Metodi_Shumanov (@shumanskoo) <a href=“https://twitter.com/shumanskoo/status/1447934751734706176?ref_src=twsrc%5Etfw“>October 12, 2021</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето кой ще плаща за щетите от „Vera Su“

Ето кой ще плаща за щетите от „Vera Su“ Застрахователите на кораба на заседналия край Камен бряг товарен кораб „Vera Su“ са поели ангажимент да възстановят вече направените, както и бъдещите реални разходи на българската страна. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев на видеоконферентно заседание […]