Първият iPhone с USB Type-C порт вече е факт (ВИДЕО)

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Първият iPhone с USB Type-C порт вече е факт (ВИДЕО)

Както вече няколко пъти ви разказахме, съвсем скоро всички производители продаващи смартфони в Европейския съюз може да бъдат задължени да преминат към един и същ порт за зареждане за своите устройства. Докато по-голяма част от модерните устройства използват USB Type-C и това едва ли ще е проблем за тях, то все пак остава въпроса какво Apple ще направи при такава ситуация.

Смартфоните на компанията използват така наречения Lightning порт от iPhone 5 насам, но това може да се промени в близките няколко години. Не е изключено от Apple да не преминат към USB Type-C, а да заложат на устройство без никакви портове, а зареждането да е единствено безжично.

Все пак има шанс американската компания да се довери на USB Type-C за iPhone, както вече направи при MacBook и iPad. Все пак преди това да се случи, студентът Кен Пилонел успя да преработи своя iPhone X, като постави напълно функционираща Type-C букса и публикува кратко видео за това.

Първоначално Пилонел направил работещ концепт, но за съжаление той не се побрал в корпуса на iPhone X. Това наложило и няколкомесечно забавяне, но финалната визия на проекта вече е факт.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия с голямо предложение за САЩ

Русия с голямо предложение за САЩ Дипломати предложиха Русия и САЩ да обсъдят вариант за свалянето на всички ограничения по работата на дипломатическите представителства на двете страни, съобщи ТАСС. Днес се провежда голяма среща между двете страни. Американският дипломат Виктория Нюланд е на посещение в Русия. Тя води разговори с […]