Напрежение! Гърция изпраща още военни на границата с Турция

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Напрежение! Гърция изпраща още военни на границата с Турция

Гърция изпраща още военни на границата с Турция, тъй като Атина очаква провокация с мигранти на външната граница на Европейския съюз.

Още 250 военни се включват в охраната на гръцката граница с Турция, съобщават от министерството на отбраната. В готовност са още 800 души от гранична полиция да работят на летища, пристанища и в райони, близки до турската граница.

Не трябва да се използват мигрантите за политически цели, заяви премиерът Кириакос Мицотакис. Атина настоява за по-строги европейски действия за ограничаване на нелегалната миграция.

В парламента министърът по миграцията Митаракис заяви, че Европа не граничи с воюващи страни и пристигащите в последната транзитна страна Турция не са изложени на риск там.

На сухопътната граница с Турция има изградена високотехнологична система за наблюдение и се следи за нелегално влизане в страната. На морската граница в Егейско море охраната също е засилена.

За да неутрализира евентуална провокация от страна на Турция, преди дни Гърция подписа пакт за военно сътрудничество с Франция. Следващата седмица във Вашингтон гръцкият външен министър Никос Дендиас ще подпише договор за военна помощ със САЩ.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови разкрития в Австрия

Нови разкрития в Австрия Първи задържан след твърденията за неправомерни действия на правителството в Австрия, съобщи Ди Велт. Обвиненията бяха обявени през миналата седмица. Днес е била задържана жена. Смята се, че тя е укрила важни доказателства. Смятасе, че правителството на Себастиан Курц е използвало публични средства за подвеждащи проучвания. […]