Конституционният съд: Кирил Петков няма да събира още доказателства за гражданството си

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Конституционният съд: Кирил Петков няма да събира още доказателства за гражданството си

Конституционният съд не позволи на бившия икономически министър Кирил Петков да събира още доказателства за гражданството си.

Единодушно 11-те магистрати са приели писмени доказателства по казуса с двойното гражданство на Петков и са отказали да го конституират като заинтересована страна по делото.

Казусът с двойното гражданство на Кирил Петков започна неотдавна. Съдът бе сезиран от депутати на ГЕРБ, а в началото на септември започна разглеждането на казуса.

Съдът трябва да установи дали бившият икономически министър е бил двоен гражданин по време на мандата си. Преди дни стана ясно, че в предоставения от него документ се посочва, че той е престанал да е канадски поданик от 20 август.

При образуването на делото съдът поиска документи от президента, министерствата на правосъдието и на външните работи, както и от самия Кирил Петков.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кандидат за президент на БФС се изгаври с Емил Костадинов

Кандидат за президент на БФС се изгаври с Емил Костадинов Кандидатът за президент на БФС Георги Захариев обяви пред делегатите, че целта му е била да повдигне дебат за проблемите във футбола ни. Захариев е сред шестимата, които се борят за шефското кресло в „Бояна“, като всеки един от кандидатите […]