Русия: Хората ще бягат от местата, които Западът иска да ощастливи

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Русия: Хората ще бягат от местата, които Западът иска да ощастливи

Русия не възнамерява да споделя със Запада бремето на отговорността за предизвиканите от него мигрантски кризи. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров след заседание на Организацията на договора за колективна сигурност в столицата на Таджикистан Душанбе, предаде БНР.

Сергей Лавров обвини за мигрантските кризи Запада и посочи като пример събитията в Ирак и Либия: „Западът трябва да разбере, че ако продължава с авантюри като иракската и либийската, ако НАТО продължава с действията си, които за 20 години не доведоха до нищо добро в Афганистан и по никакъв начин не успокоиха ситуацията там, то навярно хората ще бягат от местата, които Западът иска да ощастливи чрез демократичната си мисия“.

Лавров заяви, че Москва поддържа връзка с талибаните и продължава да следи доколко изпълняват дадените от тях обещания, че ще се борят с тероризма и наркотрафика и няма да дестабилизират съседните страни.

„Поддържаме с тях контакти преди всичко по въпросите, свързани с премахването на всякакви рискове за нашите централноазиатски съседи“. На срещата си в Душанбе министрите на външните работи, на отбраната и секретарите на съветите за национална сигурност на страните от Организацията на договора за колективна сигурност приеха официално изявление, в което се ангажираха да помогнат на Таджикистан при евентуално влошаване на обстановката по границата с Афганистан.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Египет: да могат ли жените да възстановяват девствената си ципа

Египет: да могат ли жените да възстановяват девствената си ципа По време на скорошно живо излъчване във Фейсбук доктор Ахмед Мамдух от водещата религиозна организация в Египет Дар ал Ифта заяви, че хименопластиката е допустима в случаи, когато „момиче е било изнасилено или измамено и иска да се покае и […]