Костадин Ангелов: Румен Радев чрез Кацаров чисти неудобните хора в здравеопазването

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Костадин Ангелов: Румен Радев чрез Кацаров чисти неудобните хора в здравеопазването

Добре скалъпена история, така проф. Костадин Ангелов описа в „Лице в лице“ по bTV информацията за влошеното финансово състояние на Александровска болница, докато лечебното заведение е било под негово ръководство.

По думите на бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ той е наследил болницата с 30 млн. лв. задължения.

„Много лъжи се изговориха в публичното пространство. Това е добре скалъпена история от министър Стойчо Кацаров. Той си има списък от президента, по който работи, кои хора трябва да махне“, допълни Ангелов.

Той обясни, че предстои да заведе съдебни искове, но не даде информация срещу кого и с какви обвинения. Според него прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство след одита на Министерството на здравеопазването за Александровска болница, защото няма злоупотреби.

„Парите са в болницата. През последните години са направени капиталови вложения за над 40 млн. лв. 20 млн. лв. собствени средства са инвестирани в рушащите се сгради на тази болница и още 12 млн. лв. в апаратура“.

Ангелов обясни, че от 2012 г. до 2020 г. има и нарастване на възнагражденията в лечебното заведение. От 800 на 1700 лв. са се повишили средните брутни работни заплати.

Относно трудовите правоотношения на съпругата на здравния министър Стойчо Кацаров с Александровска болница, Ангелов показа декларацията му от КПКОНПИ и каза: „Той ми се обади да увелича нейната заплата, отказах, след което ми каза, че ще имам проблеми с неговата пациентска организация. Това е личното отношение към мен“.

Бившият здравен министър твърди, че сегашното управление цели да съкрати легловата база в Александровска болница, за да се освободи капацитет за нова частна болница в село „Казичене“.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Терористът от Париж: В убийството на 130 души „нямаше нищо лично”

Терористът от Париж: В убийството на 130 души „нямаше нищо лично” Основният заподозрян за терористичните атаки в Париж през 2015 година, при които бяха убити 130 души, заяви, че в атентата е „нямало нищо лично”, предаде AP. “Атакувахме Франция, взехме за мишена населението, цивилни, но нямаше нищо лично в това“, […]