България и Румъния последни в ЕС по средства за научна дейност

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

България и Румъния последни в ЕС по средства за научна дейност

България и Румъния са последни в ЕС по предоставени от правителството средства за научноизследователска дейност. Това показва статистика на Евростат.

Проучват се числа от миналата година. Тогава общите средства отделяни от всички страни в сферата се равняват на 0.9% от БВП. Възлизат на 225 евро на човек.

Най-голямо разпределение има в Люксембург където в сферата се отделят средно по 648 евро на човек. Следват Дани и Германия.

Румъния е с най-ниско разпределени от 19 евро на човек, като следва България с 21 евро на човек. Латвия е страната с най-голям ръст в разпределените средства, като е достигнала до 42 евро.

За десет години България е повишила отделените средства около петдесет процента на човек. Тази сфера се очаква да бъде водеща за Европа.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови проблеми за Барселона

Нови проблеми за Барселона Барселона намери нови проблеми в така или иначе лошото състояние на клуба в момента. Младата звезда на каталунците Педри е с контузия на мускула на квадрицепса в лявото бедро, споделя официалният сайт на клуба. Играчът е недостъпен за избор и се нуждае от постепенно възстановяване. Левият […]