Министър Стоев проведе телефонен разговор с Израел

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Министър Стоев проведе телефонен разговор с Израел

Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе телефонен разговор с Яир Лапид, алтернативен министър-председател и министър на външните работи на Държавата Израел, като бе изразена готовността на българската страна за задълбочаване на двустранните отношения по всички въпроси от взаимен интерес, предадоха от пресцентъра на МВнР.

Министър Стоев подчерта традиционно добрите двустранни отношения между България и Израел, които са отлична основа за разширяване на връзките между двете страни. Откроена бе и активната позиция на България като член на Европейския съюз за активизиране на сътрудничеството в рамките на ЕС-Израел. От своя страна министър Лапид потвърди готовността за продължаване на близкото двустранно сътрудничество и обърна внимание на факта, че България е една от малкото страни в света с историческа подкрепа към еврейската общност. В хода на разговора бяха обсъдени и развитията по Близкоизточния мирен процес. За България единственият път за постигане на устойчиво решение на проблема е по пътя на дипломацията чрез осигуряване на политически хоризонт за преговори на принципа за две държави.

Министър Стоев използва случая и поздрави Яир Лапид по повод еврейската Нова година, настъпила на 06 септември 2021 г., като пожела мир и просперитет. Вчера Министър Стоев проведе среща с посланика на Държавата Израел в София Йорам Елрон, на която бе направен преглед на двустранните отношения.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Преди Рома-ЦСКА: какво трябва да се знае за "Вълците на Моуриньо"

Преди Рома-ЦСКА: какво трябва да се знае за „Вълците на Моуриньо“ По-малко от година след като ЦСКА и Рома се срещнаха в групите на Лига Европа и „армейците“ спечелиха 4 точки от двубоите с „римските вълци“, пътищата на тези два клуба отново се преплитат. Този път в новия турнир – […]