„Росатом“ ще обучи 1700 египетски специалисти

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

„Росатом“ ще обучи 1700 египетски специалисти

В началото на септември първите групи от специалисти за египетската АЕЦ „Дабаа“ започнаха обучение в Санкт Петербургския филиал на Техническата академия на руската корпорация „Росатом“.

Квалификацията е част от договорите за изграждане на първата АЕЦ в Египет от 2017 година, според които „Росатом“ не само ще построи централата, но и ще доставя руско ядрено гориво през целия ѝ жизнен цикъл. Компанията ще помага и при обучението на персонала и поддръжката на експлоатацията и сервиза на централата в първите 10 години от работата ѝ.

В рамките на проекта до 2028 г. „Росатом“ ще обучи близо 1700 египетски специалисти. Квалификацията ще се провежда на базата на Техническата академия в Русия и учебно- тренировъчния център на атомната централа в Египет. Програмата за обучение на персонала започва с курс по руски език за 465 египетски специалисти. После ще има теоретично обучение, след което ще се премине към практическа подготовка и стажове в Ленинградската АЕЦ-2.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МЗ: 7,2% от приетите с COVID-19 в болница имат завършена ваксинация

МЗ: 7,2% от приетите с COVID-19 в болница имат завършена ваксинация 7,2% от приетите в болница с COVID-19 са пациенти със завършена ваксинация. Това съобщават от Министерството на здравеопазването. В периода 1-14 септември в болница с COVID-19 се лекуват 6488 души. 468 от тях са със завършена ваксинация. 20 ваксинирани […]