ГЕРБ/СДС: Ще гласуваме срещу популистка резолюция на Зелените

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

ГЕРБ/СДС: Ще гласуваме срещу популистка резолюция на Зелените

Евродепутатите от ЕНП – ГЕРБ/СДС се обявиха срещу резолюция на Групата на Зелените в Европейския парламент, която цели ограничаване използването на антибиотици в животновъдството без да взима предвид реалността, съобщи „Нова телевизия“.

Ето и цялата позиция на Евродепутатите от ЕНП – ГЕРБ/СДС:

„Зелените“ възразяват срещу предложено от Европейската комисия законодателство, което предвижда балансиран подход при ограничаване на антибиотиците в животновъдството. Предложения от Комисията регламент включва също и критерии, на база на които да се прецени дали даден антибиотик трябва да бъде забранен за употреба при животните.

В своя проект за резолюция „Зелените“ популисти злоупотребяват с тази толкова важна тема, каквато е борбата с антимикробната резистентност. Евродепутатите от ГЕРБ/СДС смятат, че тази резолюция, ако бъде приета, ще има пряко негативно влияние върху здравословния статус на животните, хуманното отношение към тях и продуктивността им. Ако бъде приета, резолюцията ще навреди пряко и на животновъдите, ветеринарните лекари, както и на производители и дистрибутори на ветеринарни лекарствени продукти.

Ограничаването на употребата на антибиотици в животновъдството следва да бъде основано на строг научен подход, съобразно рисковете за здравето на животните или общественото здраве, произтичащи от употребата на конкретен антибиотик или група антибиотици, включително възможностите за въвеждане на ефективни алтернативи на употребата на антибиотици в животновъдството.

Ето защо евродепутатите от ГЕРБ/СДС ще гласуват против възражението на „зелените“, т.е. в подкрепа на делегирания регламент на Комисията, който е изготвен на база научните становища на Европейската агенция по лекарствата, Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC), Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ) и препоръките на международни организации като Световната здравна организация (СЗО) и Световната организация за здравеопазване на животните (OIE).

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Стоев проведе телефонен разговор с Израел

Министър Стоев проведе телефонен разговор с Израел Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе телефонен разговор с Яир Лапид, алтернативен министър-председател и министър на външните работи на Държавата Израел, като бе изразена готовността на българската страна за задълбочаване на двустранните отношения по всички въпроси от взаимен интерес, предадоха от пресцентъра […]