Александър Ненков: Партиите на протеста избягаха от важните решения

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Александър Ненков: Партиите на протеста избягаха от важните решения

„Партиите на промяната не искаха да запретнат ръкави и да управляват. Управлението не е само да си креслив по медиите, трябва да взимаш и важни решения“. Това каза в свой коментар пред БГНЕС за отиващото в историята 46-ото Народно събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Ненков.

„Определено не мога да кажа, че се гордея с 46-ия парламент, но не мога да кажа, че се гордея и с 45-ия. Сегашният парламент се провали в основната си задача – да има съставено редовно правителство с ясно изразено мнозинство. Защо това не се случи? Защото партиите на промяната, които обещаваха два пъти да дадат ново начало и нова посока на държавата, ако щете нов морал и възстановяване на парламентаризма – все клишета – не го направиха. Никой не искаше да се изцапа. Когато управляваш, трябва да бъдеш компромисен, диалогичен. Никой не го е питал ГЕРБ дали ни е било лесно като мандатоносител да направим коалиция, да поддържаме добри отношения, да се балансира между различните“, посочи още Ненков.

Той подчерта, че ГЕРБ е била готова да бъде опозиция в настоящия парламент. А би било добре за една партия да прекара известно време в тази роля. „Изведнъж се оказа, че всички са опозиция, което малко трудно се обяснява на гражданите“, коментира Ненков.

Той изрази очакване следващият парламент вече да излъчи редовно правителство, което да управлява с ясна програма и дългосрочен хоризонт.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НАП и НСИ публикуват данни за търговците и продажбата на горива

НАП и НСИ публикуват данни за търговците и продажбата на горива Национална агенция за приходите и Национален статистически институт (НСИ) публикуват на сайтовете си данни за продажбите на течни горива за периода януари 2019 г. до 31 август 2021 г. Информацията за търговията с бензин, дизел и пропан-бутан обхваща броя […]