15 септември зад решетките: Близо 1000 ученици има в затворите

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

15 септември зад решетките: Близо 1000 ученици има в затворите

Новата учебна година се открива не само в обикновените училища из страната. И в местата за лишаване от свобода днес има вълнения, свързани с училище и нови знания. Справка на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ показва, че от 6202 лишени от свобода във всички затвори, 976 са включени в учебната дейност през 2021/2022 г, съобщават от Нова телевизия. Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях. Там обучението е от първи до дванадесети клас.

Тази година първокласниците зад решетките са 62. Най-висок е броят на учениците в София – 272. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 192, в единствения затвор за жени в Сливен – 57, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца –12.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода е съобразен с нормативната уредба на Министерството на правосъдието и МОН и се извършва от квалифицирани педагогически кадри по програми, утвърдени за всички ученици.

Образователната дейност ще протече в съответствие с насоките на МОН за работа в условията на пандемия и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването. В голяма част от училищата са налични интерактивни дъски за обучение, оборудвани са стаи за компютърно обучение, работилници за придобиване на професионална квалификация, налице е богат библиотечен фонд.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Карадайъ атакува Радев: Намери се президент, който не зачита Конституцията

Карадайъ атакува Радев: Намери се президент, който не зачита Конституцията В последния работен ден на 46-ото Народно събрание всяка от партиите прочете декларация, в която направи своя анализ за работата на този парламент. От ДПС отправиха критики към президента Радев, съобщават от БНТ. „Последните месеци сме свидетели на нарушение на […]