Столичната адвокатура успя да продаде своя Jaguar

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Столичната адвокатура успя да продаде своя Jaguar

След над три месеца и три наддавателни процедури най-сетне се намери купувач за „Ягуар“-а на Софийската адвокатска колегия. При последния търг луксозният автомобил е продаден за 12 722 лева, съобщи „Лекс“.

За първи път при него бяха направени две предложения от двама кандидат-купувачи. След еднократно наддаване единият е вдигнал офертата си до 12 722 лв. и е спечелил.

Предстои днес адвокатският съвет да вземе окончателно решение за продажбата и сделката да бъде финализирана при нотариус.

„Ягуар“-ът беше купен през 2008 г., когато председател на САК беше Наталия Ценова и оттогава предизвиква противоречиви реакции сред столичните адвокати – според едни е символ на колегията, а според други – придобиването му е проява на парвенющина. Тогава колегията плати за него 150 000 лв., а освен това купи и специален регистрационен номер – САК 01 САС.

Автомобилът беше ползван от всички председатели на САК от 2008 г. – от покойните вече Ценова и Петър Китанов, а след това и от Ивайло Данов. Днес е на близо 128 000 км.

С встъпването си в длъжност новото ръководство на колегията, начело със Стефан Марчев, реши да продаде 13-годишната кола. През май тя беше предложена ексклузивно само за адвокатите от столичната колегия. Първоначалната цена беше 19 000 лв.

Много адвокати огледаха автомобила, но след коментари, че цената за кола на толкова километри и години е доста висока, никой не се включи в търга. Тогава стана ясно, че повечето от адвокатите са привлечени по-скоро от специалния регистрационния номер, отколкото от самата кола.

Тогава САК направи втори опит да продаде „Ягуар“-а и свали цената на 15 200 лв., но отново никой не внесе наддавателно предложение.

Така се стигна до третия търг, който започна от 12 000 лв. и завърши успешно на 9 септември.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мегз: Преживявам огромно разширение (СНИМКИ)

Мегз: Преживявам огромно разширение (СНИМКИ) С огромно духовно израстване се похвали Миглена Каканашева-Мегз. Дизайнерката, която се отказа от професията си, от известно време насам живее в Дубай, в апартамент на 61-я етаж в един от небостъргачите на града, а от дълго време засилено се е отдала на духовни практики. „Всичко, […]