Кацаров: Да се ваксинираме заради децата

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Кацаров: Да се ваксинираме заради децата

Броени часове ни делят от началото на новата учебна година, която ще започне в условията на поредната епидемична вълна на коронавируса. За разлика от миналата година, присъственото обучение на децата е приоритет на сегашното правителство. Училищата и университетите няма да бъдат затваряни, освен ако страната не влезе в най-тежкото ниво на разпространение на епидемията, както е разписано и в Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. Това посочва министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров по повод първия учебен ден, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

„Изготвените от Министерството на образованието и науката насоки за обучение и действия в детските градини и училищата са в съответствие с епидемичната ситуация в страната“, допълва той.

„Оценявайки колко е важно класните стаи да останат отворени, призовавам всички български граждани да спазват въведените в страната противоепидемични мерки“, казва още министър Кацаров.

„Отказът на много хора да се ваксинират, както и системното нарушаване на противоепидемичните мерки са най-голямата опасност за това, училищата да бъдат затворени. Нека не им причиняваме това. Ако собственото ни здраве не е достатъчен мотив да спазваме мерките и да се ваксинираме, нека го направим с мисълта за децата – най-голямото богатство на нацията ни“, допълва здравният министър.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тази година се навършват 175 години от рождението на един от великите казахски поети Жамбъл Жабаев

Тази година се навършват 175 години от рождението на един от великите казахски поети Жамбъл Жабаев Жамбъл Жабаев е велик казахски поет, носител на Сталинска награда (1941). Изключителен представител на казахската народна поезия, майстор на художественото слово, съчинител на епоси, голям разказвач. Той е роден в подножието на планината Жамбъл […]