Тафров, ДБ: Не се притесняваме от Петков и Василев

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Тафров, ДБ: Не се притесняваме от Петков и Василев

„Коалицията e нормална демократична процедура. Видя се, че когато тази дума е набедена за мръсна, започват различни смущения. Коалицията предполага подписано споразумение, което е добре за избирателите, за да знаят с какво се ангажират“, заяви депутатът от „Демократична България“ (ДБ) Стефан Тафров в студиото на „Денят ON AIR“.

Българските политици трябва да черпят от опита на германските, смята той.

„Ще видите как след изборите в Германия ще започнат преговори именно за коалиция между различните партии и тези преговори ще приключат с много подробно коалиционно споразумение. Така се управлява Германия вече десетилетия и в това няма нищо странно и нередно“, обясни депутатът от ДБ.

Тафров се надява от партията на Слави Трифонов да подходят по-зряло към възможността за коалиция в рамките на 47-ото Народно събрание. Дипломатът също така заяви, че от ДБ не се притесняват от проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Кирил Петков е един от създателите на моята партия „Да, България!“ и очакваме техните решения с Асен Василев. Важното е да работим в една посока към промяна. Промяната не може да се случи, ако не съхраним демократичната общност“, изтъкна депутатът от ДБ пред Bulgaria ON AIR.

Демократичната общност, според Тафров, си е научила урока от парламентарните избори през 2017 г., когато „Да, България!“ и ДСБ (под името „Нова Република“, бел. ред.) не успяха да минат 4-процентовата бариера.

„Начинът, по който ще се явим на президентските избори, ще се реши от ръководните органи на партиите, които съставляват ДБ – „Да, България“, ДСБ и „Зелено движение“. На този етап не сме взели решение“, поясни депутатът.

„В една демокрация винаги има алтернатива. Един кандидат-президент трябва да е разпознаваем и да споделя ценностите на нашите избиратели – на правовата държава, човешките права и европейските ценности“, посочи Тафров.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Секретна дипломация! Генерал №1 на САЩ тайно звънял на китайския си колега

Секретна дипломация! Генерал №1 на САЩ тайно звънял на китайския си колега Най-високопоставеният генерал в САЩ се е обадил тайно на китайския си колега два пъти през последните месеци от мандата на Доналд Тръмп от притеснение, че американският президент може да разпали война с Китай. Това съобщи в. „Вашингтон пост“, […]