Прокурорската колегия на ВСС защити Вероника Трифонова, нападна Хаджигенов

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Прокурорската колегия на ВСС защити Вероника Трифонова, нападна Хаджигенов

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реагира остро на препоръката на парламентарната комисия за полицейското насилие – европейският делегиран прокурор Вероника Трифонова да бъде отстранена и разследвана, предаде БНТ.

Кадровиците атакуваха и председателя на комисията Николай Хаджигенов, че е в конфликт на интереси, защото е бил адвокат на част от протестиращите, срещу които е било упражнено насилие.

„Резултатът от работата на временната комисия е компрометиран от факта, че за нейния председател е налице конфликт на интереси, предвид изявлението му, че е имал качеството на адвокат на страни по преписката. По негови думи, той лично е съветвал тези лица и е дал насоки за тяхното пасивно поведение да не дават сведения по наблюдаваната от прокурор Трифонова преписка, както и че това е била негова стратегия“, заяви Калина Чапкънова – говорител на Прокурорската колегия към ВСС.

„Хората, които съм представлявал тогава, в качеството си на адвокат, са представили цялата медицинска документация, заповеди за задържане, въобще, абсолютно всичко. Твърдението, че няма доказателства не отговаря на истината. На база на всички тези неща, Вероника Трифонова е постановила да се изготви съдебно-медицинска експертиза, която е потвърдила данните за полицейско насилие. И на последно място записът, който открихме и излъчихме на 13 август, с побоя зад колоните, е част от тази преписка. Като заключение мога да кажа – добре, че прокуратурата не си вади хляба със защита, че щяха да стоят гладни“, отговори Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

46-ят Парламент заседава за последно

46-ят Парламент заседава за последно 46-ят парламент ще заседава за последно, предаде БНР. На днешното заседание депутатите ще гласуват окончателно промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Поправките предвиждат Бюрото за защита на свидетели да мине под контрола на правосъдното министерство. Основните мотиви са, […]