Пътните строители отложиха протеста след среща с Радев

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Пътните строители отложиха протеста след среща с Радев

Протестът на пътностроителните фирми, насрочен за петък, се отлага, предаде БНТ. Това стана след срещата на президента Румен Радев с Управителния съвет на Българската браншова камара „Пътища“ и представители на Камарата на строителите в България.

Те получиха уверение, че има пари за забавените плащания за обществените поръчки, но все още се търси законов вариант за изплащането им.

Според държавния глава е необходимо изсветляване на договорите, за да не се стига до подобни забавяния. Радев каза още, че практиката на предишното управление с постановления на Министерски съвет да се заобикаля Законът за държавния бюджет трябва да бъде прекратена, процедурите да бъдат „чисти“, а договорите сключени на реалната им стойност.

Председателят на Камарата Стефан Чайков коментира, че днес са обсъждали именно как да се договори механизъм за разплащане на старите задължения.

„222 милиона лева са фактурираните и около 647 милиона лева са сертифицираните към днешна дата и остават няколкостотин милиона, какво минимално ще се извърши, за да се приведе републиканската пътна мрежа в условия за зимата? Всички знаете , че зимата чука на вратата“, коментира Чайков.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокурорската колегия на ВСС защити Вероника Трифонова, нападна Хаджигенов

Прокурорската колегия на ВСС защити Вероника Трифонова, нападна Хаджигенов Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реагира остро на препоръката на парламентарната комисия за полицейското насилие – европейският делегиран прокурор Вероника Трифонова да бъде отстранена и разследвана, предаде БНТ. Кадровиците атакуваха и председателя на комисията Николай Хаджигенов, че е в […]