Британското правителство обяви „Зимен план“ за справяне с коронавируса

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Британското правителство обяви „Зимен план“ за справяне с коронавируса

Британското правителство обяви „Зимен план“ за справяне с коронавируса. Той предвижда бустер ваксини за изложените на по-голям риск и довършване на масовото ваксиниране.

Предвиден е и кризисен план, ако националното здравеопазване изпадне в дълбока криза.

Плановете бяха изложен в парламента от здравния министър Саджид Джавид, а премиерът Борис Джонсън преди малко даде още подробности и разяснения на специална пресконференция.

„Зимния план“ на правителството почива на пет основни „опорни точки“, както се изрази Саджид Джавид.

Първата са ваксините. Бустер програмата за всички над 50 години ще стартира още следващата седмица. Решено е също да бъдат ваксинирани децата между 12 и 15 години.

Ето какво заяви Борис Джонсън за ваксините:

„Covid още е сред нас. За съжаление, заболяването все още представлява риск. Но аз съм убеден, че ние можем да продължим с нашия план да превърнем „ваксини, ваксини, ваксини в работни места, работни места, работни места“ и да защитим постигнатия от всички нас напредък“.

Втората точка в плана е тестването, проследяването и самоизолирането. Скоро се очаква промяна на системата с PCR тестовете, вероятно е премахването им.

Трета точка е оказването на подкрепа за националното здравеопазване и социалните грижи. През следващите 6 месеца на здравеопазването ще бъдат отпуснати още 4,5 милиарда паунда, 1 милиард от които за бързото справяне с дългия списък от чакащи за операции и лечение.

Четвърто, насърчават се хората да се срещат на открито. Носенето на маски ще остане в сила при събирането на много хора на едно място.

И пето, оказване на помощ в чужбина с ваксини, терапевтика и диагностика. Правителството се похвали, че вече е дало 9 милиона дози ваксини за програмата „Ковакс“ на ООН.

Това е така наречения План А, но има и план Бе, в случай, че здравеопазването бъде претоварено. Желанието на правителството е да не се стигне до най-крайната мярка – локдауни.

В случай на криза обаче най-вероятно ще се върне задължителното носене на маски и социалната дистанция, както и въвеждане на ваксинационни паспорти. Ще се насърчава и работата от вкъщи, където това е възможно.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пардю плаши Рома: В сравнение с миналия декември сме по-силни

Пардю плаши Рома: В сравнение с миналия декември сме по-силни Съветникът на акционерите на ЦСКА по футболните въпроси Алън Пардю е уверен, че „армейците“ разполагат с по-силен отбор сега в сравнение с миналия декември, когато победиха Рома с 3:1 в групите на Лига Европа. ЦСКА отново се изправя срещу римския […]