БФС: Ще проведем извънредния конгрес

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

БФС: Ще проведем извънредния конгрес

Българският футболен съюз започна организация на извънредния конгрес на централата, който ще се състои на 12 октомври. Това става ясно от съобщение в официалния сайт на БФС.

Ето го и него без редакторска намеса:

Въпреки безпрецедентната ситуация в българския футбол, породена от опитите той да бъде дестабилизиран и употребен заради нечии лични интереси, Българският футболен съюз уведомява своите членове, че ще проведе насрочения от Софийски градски съд конгрес на 12.10.2021 г., от 10:00 часа в Зала 1 на НДК, в съответствие със своите правомощия и според Устава на БФС, УЕФА и ФИФА.

Всички членове на БФС с право на глас ще бъдат информирани в срок за процедурите по излъчване на делегати. Легитимното ръководство на БФС призовава всички футболни клубове да проведат събранията си за определяне на делегати свободно и без да се поддават на външни влияния и намеси, в това число – и политически такива.

Изразяваме категоричната си готовност да съдействаме на всеки клуб при установяване на директен натиск или вмешателство от лица и комитети с нездрави управленски амбиции.

С тези си действия Българският футболен съюз отново подчертава намерението си да осигури спокойствие във футбола ни и да го предпази от опасна безтегловност от позицията си на единствен легитимен и компетентен орган с правомощията да го направи.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МО отговори на ГЕРБ за инцидента в Чешнегирово

МО отговори на ГЕРБ за инцидента в Чешнегирово От Министерство на отбраната излязоха с позиция, относно изказване на депутата от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев, че убийство е новата версия за смъртта на военния от Чешнегирово. В позиция, разпространена до медиите, от силовото ведомство отвръщат, че демократичните норми на правовата държава изискват […]