МО отговори на ГЕРБ за инцидента в Чешнегирово

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

МО отговори на ГЕРБ за инцидента в Чешнегирово

От Министерство на отбраната излязоха с позиция, относно изказване на депутата от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев, че убийство е новата версия за смъртта на военния от Чешнегирово. В позиция, разпространена до медиите, от силовото ведомство отвръщат, че демократичните норми на правовата държава изискват не политиците, а компетентните разследващи органи да дават обективна информация по трагичните инциденти в Българската армия.

Ето и цялата позиция без редакторска намеса:

Трибуната на парламента следва да се използва за намиране решения на проблемите на хората, основани на обективната истина, но, за съжаление, днес от тази трибуна ПГ на ГЕРБ-СДС поднесе поредните неистини и манипулации.

Министерството на отбраната за пореден път заявява, че демократичните норми на правовата държава изискват обективна информация по подобни инциденти да дават компетентните разследващи органи, а не политиците, които в конкретния случай я използват единствено за предизборна пропаганда.

Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба „Военна полиция“ водят разследването по случая са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новото най-голямо Виенско колело е тук (ВИДЕО)

Новото най-голямо Виенско колело е тук (ВИДЕО) Дубай – меката на авангардните проекти, ще дари на света най-голямото Виенско колело. Аіn Dubаі ще бъде официално открито в емирството на 21 октомври. Височината му е 250 метра и ще се намира в цeнтъpa нa Вluеwаtеrѕ Іѕlаnd – изĸycтвeн ocтpoв дo Дyбaй […]