Пропадна последното заседание на комисията за „Росенец“

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Пропадна последното заседание на комисията за „Росенец“

Последното заседание на т.нар. комисия „Росенец“ се провали поради липса на кворум. След като изчака петнайсет минути след обявеното начало в 14,00 ч., председателят на временната комисия Калоян Янков обяви, че в залата присъстват шестима от общо дванайсет членове, което не позволява депутатите да започнат работа.

В зала „Запад“ на Народното събрание бяха представителите на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ!Ние идваме!“. Отсъстваха от ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС.

„Поради тази причина няма да можем да проведем последното заседание на комисията”, заяви Янков. Той обяви, че в залата е директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Станимир Станев.

„Материалите, които са събрани, ще бъдат изпратени на ДАНС, прокуратурата, ДНСК. Все още не сме събрали достатъчно информация, за да се изготви цялостен доклад”, обясни Янков. И добави, че днес от комисията е бил поканен да присъства почетният председател на ДПС Ахмед Доган, но го няма. „Предстои да проучваме в следващия парламент връзката му с казуса „Росенец“, посочи Калоян Янков.

Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, Бургас, трябваше да изслуша днес Ахмед Доган, служебния заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

В дневния ред беше и разглеждане на новопостъпили материали във връзка с дейността на комисията, вземане на решения за изискване на допълнителна информация и отправяне на покани за изслушване до заинтересовани лица.

Министър Рашков също не дойде на заседанието.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

60% от гласоподавателите подкрепят задължителната COVID ваксинация

60% от гласоподавателите подкрепят задължителната COVID ваксинация По-голямата част от американците, включително избирателите от крайградските райони, подкрепят Covid мандатите за ваксини за федерални работници, както и за частни компании, според проучване на Axios/Ipsos. Констатациите, последвани от обявяването на мандатите на президента Байдън миналата седмица, показват, че макар ходът му да […]