Военният министър се разболя, не дойде на блиц-контрола в парламента

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Военният министър се разболя, не дойде на блиц-контрола в парламента

Министърът на отбраната Георги Панайотов не дойде на блиц-контрола на Комисията по отбрана поради здравословни причини. Това обяви председателят на Комисията Атанас Зафиров в началото на днешното заседание, съобщават от „Фокус“.
Дневният ред предвиждаше военният министър Георги Панайотов да отговаря на актуални устни въпроси на членовете на комисията. В крайна сметка Комисията по отбрана реши да продължи с разглеждането Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2020 г., което беше втора точка в дневния ред на заседанието. В работата на комисията по тази точка ще вземат участие зам.-министрите на отбраната Александър Петков и Пламен Йорданов, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов и ген. Цанко Стойков, заместник-началник на отбраната.
Отсъствието на министъра на отбраната обаче предизвика полемика в комисията. Заместник-председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ изрази своето недоволство от отсъствието на министър Панайотов. „Започвам да забелязвам една тенденция от страна на министъра – няколко пъти подред и на парламентарен контрол в зала, и сега изведнъж рязко си намира работа или нещо се случва“, каза Гаджев. Той заяви, че това се случва вече трета седмица. Христо Гаджев отбеляза, че това е последното заседание на комисията и последен реален шанс на народните представители да зададат въпроси към министъра.
Отговори му председателят на Комисията по отбрана Атанас Зафиров. „Споделям вашата констатация и загриженост. Бях уведомен преди половин час от парламентарния секретар на отбраната, че министърът е болен, т.е. около 9.00 ч. Предните седмици наистина отсъстваше
министърът от страната. Извинителни са причините“, заяви още Атанас Зафиров.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гери-Никол разпуска в Истанбул

Гери-Никол разпуска в Истанбул Гери-Никол накара отново силния пол да въздиша по нея – този път със секси снимки от Истанбул. Певицата сподели кадър от едно от най-оборотните заведения в турския мегаполис – Ruby Istanbul, което е едновременно ресторант и нощен клуб. На снимката Гери позира на една от терасите, […]