Служебното правителство започнало проекти за жп инфраструктурата за над 1 милиард лева

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Служебното правителство започнало проекти за жп инфраструктурата за над 1 милиард лева

В рамките на управлението на служебния кабинет са стартирани проекти за изграждане и модернизация на жп инфраструктурата за над 1 милиард лева. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров на откриването на новата академична година на Висше транспортно училище (ВТУ) „Тодор Каблешков“, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

По време на официалната церемония министър Тодоров приветства студентите за отличния избор за обучение в интердисциплинарна институция с доказани традиции, професионализъм и новаторство. Той каза, че днешният ден е старт за тяхната бъдещата успешна реализация.

Георги Тодоров отбеляза, че усилията на държавата дават видими резултати за успешно интегриране на картата на европейската железопътна мрежа. „Тази инфраструктура утре ще бъде управлявана от високоспециализирани специалисти, способни да прилагат научни знания и умения в сферата на транспорта“, заяви министърът. Също така той изрази убеденост, че дългогодишното сътрудничество между министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и висшето училище ще продължи и занапред.

На събитието министър Георги Тодоров откри учебна лаборатория по техника на високите напрежения и нова учебна зала, като разгледа и симулатор за водачи на МПС. Според него Висшето училище по транспорт „Тодор Каблешков“ е със значимо национално обществено влияние, като обединява образование, научни изследвания и възпитание в духа на съвременните национални и европейски ценности.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Доброслав Кюркчиев: По-добро от ваксините няма

Проф. Доброслав Кюркчиев: По-добро от ваксините няма Ваксината за момента безспорно е най-добрият и много близък начин за решаване на проблема. Факт е, че има процент от хора, които не изграждат имунитет, но това не е нещо необичайно. Това каза имунологът проф. Доброслав Кюрчкиев в „Денят започва“ на БНТ. Дания […]