Касим Дал призова: Преброй се като турчин, мюсюлманин…

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Касим Дал призова: Преброй се като турчин, мюсюлманин…

Във Фейсбук един от основателите на Турското националноосвободително движение в България и бивш член на ДПС Касим Дал сподели, че се е вкюлчил в кампанията „Преброй се като турчин, мюсюлманин…“ Той призовава хората да последват примера му. Публикуваме текста без редакторска намеса:

Приятели призовавам ви да участвате в преброяването на населението и активно и без страх да определяте етническата и религиозната си принадлежност!

Припомняме ви, че в момента тече кампания, която призовава етническите турци в България да не игнорират раздела за етнически произход, вероизповедание и майчин език в електронната карта за преброяване на население, отбелязва actualno.com.

„Призоваваме хората да не се отдръпват от попълването на тези графи. Картината трябва да е ясна, такива са правилата на демокрацията. Както е важно да гласуваш, така е важно да помогнеш с всички данни, като бъдеш коректен при попълването на картата. Преброяването не бива да се подценява, а етническият произход, вярата и майчиният език, не са нещо срамно, нещо от което човек да се притеснява“, сподели пред 24rodopi.com един от инициаторите на кампанията „Не се отдръпвай, кажи, че си турчин, мюсюлманин и майчиният ти език е турския“.

По повод кампанията бившият депутат и журналист Влезиар Енчев призова ДАНС да се самосезира:

Кой и откъде е инициаторът на кампанията „Не се отдръпвай, кажи, че си турчин, мюсюлманин и майчиният ти език е турският“? Целта е прозрачна – под външен натиск българомохамеданите (помаците), повечето от които не знаят и не говорят турски, да се запишат като турци при преброяването на населението в България. В Кърджали никой (и нито една българска партия) не смее да реагира на този призив за турцизиране на българомохамеданите, защото кърджалийският офис на МИТ начаса ще му запуши устата с компроматна медийна кампания. Пострадалите от офиса са десетки, поради което всички български партии (без ДПС) му плащат данък по време на избори. В Кърджали всички знаят кой е този „офис“. ДАНС е на ход!

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Талибаните убиват цивилни

Талибаните убиват цивилни Талибаните в Афганистан убиват цивилни в размирната долина Панджшер, съобщи Би Би Си. Най-малко 20 цивилни са били убити при сраженията в последния бастион на съпротивата срещу талибаните, предаде bTV. Комуникациите в района са прекъснати, но Би Би Си съобщава, че има информации за убити цивилни, въпреки […]