Калфин: Президентските избори не са предрешени

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Калфин: Президентските избори не са предрешени

Данъците няма да се вдигнат заради повишаването на пенсиите, каза в интервю за БНР бившият вицепремиер, външен и социален министър Ивайло Калфин, който е изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд.

Трябва да се вдигне осигурителният доход, което е в интерес на самоосигуряващите се, защото ще им гарантира по-високи пенсии, посочи той.

Президентските избори не са предрешени, смята Калфин, който обаче изтъкна, че забавянето на алтернативни кандидатури, които биха се изправили срещу Румен Радев, намалява техните шансове.

„Ако някой иска да издигне сериозна кандидатура срещу Румен Радев, отдавна трябваше да го е направил. (…) Не виждам желание в политическите играчи да издигнат силна кандидатура, която да бъде алтернатива на сегашния президент.“

Ивайло Калфин е скептичен за създаването на нов политически проект преди изборите на 14 ноември. Не е логично президентът да застане зад такъв проект, заяви той.

Избори 2 в 1 биха повишили мотивацията на хората да гласуват, каза бившият вицепремиер.

Все повече се отклоняваме от някакъв здрав разум, ентусиазмът все повече намалява, а гневът срещу политиците расте, коментира Калфин в предаването „Нещо повече“.

Ако партиите продължават да играят всеки срещу всеки като във футболно първенство, няма да има правителство, подчерта Ивайло Калфин. Според него формулата на следващия кабинет е задължително коалиционна.

„Имаме поне 20 години история на коалиции и ако не ни харесва как се правят, то не думата „коалиция“ е виновна, а как се правят,“ коментира той.

ГЕРБ запазва шансовете си за участие в бъдещо управление, отбеляза още в анализа си Калфин.

Планът за възстановяване има много принципни, структурни дефекти още от създаването му и те няма как да се подобрят, заяви Ивайло Калфин. Той оприличи процеса на закупуване на велосипед, който се опитваме да превърнем в автомобил.

Според Калфин в настоящия вариант на Плана липсва перспектива.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пеканов: Сривът при преброяването наистина беше резултат от атаки към сървърите

Пеканов: Сривът при преброяването наистина беше резултат от атаки към сървърите Не трябва да има притеснения за защитата на личните данни на хората, които ще „се преброят“ онлайн. Това увери в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria on air вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Коментарът му идва след […]