Цените около това летище са между 20 и 100 EUR/кв.м

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Цените около това летище са между 20 и 100 EUR/кв.м

Отчетливо раздвижване на пазара на имоти около Околовръстното шосе на Пловдив и в района на летище Пловдив се наблюдава през последните няколко месеца. Терени по цялото продължение на Околовръстното шосе, чийто ремонт стартира тази година, както и в зоната около летището, са пуснати за продажба.

Причините за повишеното предлагане на имоти в района са комплексни. На първо място се очаква, ако наистина след ремонта на Околовръстното се реализира удвояването на трасето, оттам да преминава голям поток от трафик, да е удобно от гледна точка на логистика, близост до града, а и като инфраструктура. Бърз достъп до магистрала „Тракия“ и близостта с митницата, както и обновеното Асеновградско шосе и локалите, са част от примамливите характеристики на имотите.

От друга страна анонсираното съживяване на летище Пловдив и новите дестинации, към които и от които ще се извършват редовни полети, блазнят фирмите от гледна точка на бърза логистика, уточнява Trafficnews. В това число примамливо звучи и шумно огласяваните планове за използването на летището и за карго транспорт.

Заради ремонти и надежда за нов живот на аеропорта, собствениците на земи в района считат, че моментът е особено подходящ за продажба на имотите. Цените на пазара като цяло продължават да растат и да поддържат рекордни стойности, а от друга страна примамливото местонахождение увеличава още веднъж цените.

Индустриална зона – Юг е най-печеливша от този развой на събитията. Основно предлаганите терени са за промишлени предприятия, но част от зоните около селата на Родопската яка, се предлагат и за къщински комплекси, много модерни напоследък.

Цената за свободни терени варира от 20 до 100 евро. За местата, които нямат лице на голяма пътна артерия, липсват комуникации и друг тип вик и ел инфраструктура, цените са между 20 и 40 евро за кв.м. За тези с уредени статути и добра локация цената е до 100 евро за кв.м. Далеч по-скъпи са обаче парцелите, чийто статут вече е променен най-често за смесено строителство или пък директно жилищно, цените са далеч по-височки.

Не липсват предложения и с вече налични производствени и административни бази, което обаче е ограничение за стъпващата компания. Собствениците им търсят минимум по 600 евро за кв.м. на терените до дори 1500 евро за кв.м.

Тепърва развитието на летището, на икономическата зона, а и на инфраструктурата в района ще покажат дали инвестициите в земите са рентабилно, но според експерти цените в тези райони няма да падат, а само ще вървят нагоре.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Михаил Миков: Не разбрах кои точно са червените линии пред БСП

Михаил Миков: Не разбрах кои точно са червените линии пред БСП Големият проблем оттук насетне пред България е размиването на политическия профил, който води до крайна фрагментация. Това каза в предаването „12+3“ на БНР бившият председател на 42-то Народно събрание и дългогодишен парламентарист от БСП Михаил Миков. Въпрос на култура, […]