Радев за проекта на Петков и Василев и историческите ни комплекси

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Радев за проекта на Петков и Василев и историческите ни комплекси

Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти при посещението си в Раковски, съобщи Агенция „Фокус“.

„Обстановката в парламента стана толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение. Темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. В момента очакваме парламентът да свърши своята работа и тогава ще коментираме служебното правителство“, заяви Радев.

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество, защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Защото никоя партия няма силите да се справи сама“, заяви президентът.

„Добре ще е нашите политически партии да осъзнаят това, макар и от третия опит, и най-сетне да потърсят диалога. Моето кредо винаги е било да постигаме надпартиен, обществен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета. Служебното правителство доказа, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България“, допълни той.

Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, каза Радев. „Защото именно Българското Съединение – този неповторим акт, най-величествен в нашата история, когато успяваме сами, без външна подкрепа или принуда, ние с единната воля на целия български народ, с държавническа зрялост и политическа мъдрост по един почти безкръвен начин своята голяма национална цел“, посочи президентът.

„Затова казвам, че трябва да излекуваме своите комплекси за политическа обреченост, защото именно Съединението показа, че ние сме способни да постигаме големи цели. Време е да го направим и днес“, допълни той.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Репортаж на ARD: Защо България е последна по ваксинации в Европа?

Репортаж на ARD: Защо България е последна по ваксинации в Европа? „Много съм скептичен спрямо тези ваксини. Твърде бързо ги произведоха“, казва един мъж в центъра на София. „Не, не се страхувам от коронавируса. И не желая да се имунизирам. Не вярвам във ваксините“, казва друг. Като тези двама софиянци […]