Имаме световен вицешампион при бързите лодки

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Имаме световен вицешампион при бързите лодки

След 31 години пауза, България отново се нареди на челните места в Световния шампионат по водомоторен спорт.

Двама млади българи направиха фантастично представяне в двата кръга в Украйна и Чехия и зарадваха почитателите на този спорт у нас.

21-годишният Виктор Любенов от “Клуб за Водомоторен Спорт Тутракан“ е световен вицешампион в клас F125 за 2021 година след убедително представяне в двата кръга, побеждавайки много именити пилоти от цял свят. Технически проблем с лодката по време на стартовете в Чехия попречи на Любенов да се качи на най-високото стъпало.

Под ръководството на Димитър Татаров клубът в Тутракан развива най-голямата детска и младежка школа при бързите лодки, като най-младият пилот е само на 12 години и вече има призови места в националния шампионат.

В клас F250 още един млад българин се качи на подиума в световния шампионат. Виктор Иванов завоюва бронзов медал в жестоката конкуренция на италианските състезатели, доминиращи в този спорт.

24-годишният Иванов се състезава за клуб „Водомоторен клуб Васил Маринов-Русе“ и е многократен шампион на България.

И двамата гонят титли и в националния шампионат, като през този уикенд ще стартират в последния кръг от надпреварата в Лом.

Автор: Сребрина Гаджева

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов: „Новите“ политици не само не могат да обединят нацията, а фатално я разединяват

Каракачанов: „Новите“ политици не само не могат да обединят нацията, а фатално я разединяват Съединението на Княжество България с Източна Румелия е акт, от който трябва да се поучим днес. Точно днес, когато в сграда, на която е изписано „Съединението прави силата“, ставаме свидетели на грозни сцени на крайно разединение […]