Политолог с теория защо няма кабинет

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Политолог с теория защо няма кабинет

„Голямото его, липсата на знания, на културната просветеност и говоренето в аз форма са причината да няма редовен кабинет. Политиката е спорт на ние, а не на аз“, коментира политологът Димитър Аврамов, цитиран от бТВ.

Според него войната между институциите не е притеснителна, защото отделните власти трябва да се контролират.

„Проблемът е тогава, когато конфликтите се осъществяват на базата на егото, а не на базата на определени идеи и ценности“, смята Аврамов.

„Важният въпрос е какви национални цели да поставим. Днес трябва да станем граждани от народ, който очаква да има свободни и активни граждани“, допълни политологът.

„Винаги е имало по-будни хора. Днес в XXI век, когато знанието е на едно натискане с мишката, нямаме оправдание за незнанието. Всеки е отговорен сам да намира знанието, да го споделя, а не да изпадаме в колективна тъмнина“, каза Аврамов.

„Ако политическите лидери разберат, че не са вождове на племена, а хора, които са там по силата на вота и трябва да си говорят, ще имаме правителство след следващите избори“, смята Аврамов.

По думите му разбирателството и солидарността е важно да са основата на парламентаризма.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски се разминава с бранител

Левски се разминава с бранител Левски се отдалечава все повече от Драган Михайлович, съобщава Gong.bg. Водеха се преговори за завръщане на швейцареца с босненски корени, но подобен трансфер изглежда малко вероятен. Самият треньор на „сините“ – Станимир Стоилов, призна, че двете страни не могат да се разберат за финансовите параметри […]