Папа Франциск: Държавите да приемат бежанците от Афганистан

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Папа Франциск: Държавите да приемат бежанците от Афганистан

Папа Франциск каза в неделната си проповед, че отправя молитви много страни да приемат афганистански бежанци. Главата на Римокатолическата църква също така заяви, че е жизненоважно младите афганистанци да получат образование, което изглежда бе препратка към ограниченията, налагани в миналото от талибаните върху образованието на жените.

„В тези моменти на сътресения, когато афганистанците търсят убежище, се моля за най-уязвимите сред тях“, каза Папата при седмичната си благословия към вярващите. „Моля се много страни да ги приемат и да защитят тези, които търсят нов живот“, отбеляза духовният глава, който е изявен защитник на правата на бежанците и мигрантите.

Хиляди афганистанци, евакуирани от САЩ, чакат в т. нар. транзитни центрове, разположени в страни като Катар, Германия и Италия. Хиляди други се опитват да напуснат страната по суша през съседните страни като Пакистан. „Моля се също така за разселените в други държави, нека те получат помощ и необходимата защита. Нека младите афганистанци получат образование, което е същностно благо за човешкото развитие“, каза папа Франциск. Когато по-рано талибаните бяха на власт в Афганистан, на жените не се позволяваше да работят, а на момичетата – да ходят на училище.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина основател на СДС

Почина основател на СДС След кратко боледуване днес е починал Господин Тонев. Той е един от основателите на СДС, член на КС на СДС, депутат, а по-късно учредител и председател на Българска демократична общност(БДО)., съобщи „Фактор“. Господин Тонев бе един от най-ерудираните познавачи на немския политически модел, изповядваше ценностите на […]