Странна реакция на децата по време на пандемия

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Странна реакция на децата по време на пандемия

Близо 25% от децата в Израел са станали по-агресивни и избухливи по време на пандемията в сравнение с предишните години, установи изследване, цитирано от в. „Таймс ъв Израел“. Учени от Еврейския университет в Ерусалим, университета на Хайфа и университета „Райхман“ в Херцлия са установили, че всяко четвърто дете под 16 години в резултат на пандемията проявява повече насилие.

Децата под 6 години също изпитват повече стрес от обичайното (38%). Близо 43 на сто от децата прекарват повече време пред екраните и 36 на сто хапват сладко повече от обичайното.

Почти половината (45%) от израелчетата под 6 години са потърсили помощ от родителите си, за да установят отново връзка с приятелите си след продължителните карантини и онлайн обучението през миналата година. Близо 37 на сто са имали повече затруднения с ученето, отколкото преди пандемията. А 34 на сто от децата са имали нужда от емоционална подкрепа.

При по-големите деца и тийнейджърите 83 на сто са се пристрастили към екраните на различни устройства по време на пандемията. Всеки четвърти тийнейджър консумира повече алкохол от обичайното и 47 на сто от тях проявяват повече агресия.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скръбна вест разтърси футболните фенове в Европа

Скръбна вест разтърси футболните фенове в Европа Скръбна вест разтърси футболните фенове в Европа и най-вече тези в Италия след смъртта на 17-годишния футболист на Ювентус Брайън Дидиен. Момчето от няколко години се бореше с рак, а бившата звезда на италианския гранд – Пол Погба беше сред онези, които помагаха […]