Арх. Шишков: Част от АМ „Хемус“ се строи незаконно, подадох си оставката под натиск от Фандъкова

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Арх. Шишков: Част от АМ „Хемус“ се строи незаконно, подадох си оставката под натиск от Фандъкова

„Бяхме изключително изненадани, че в лотове 4 и 5 на АМ „Хемус“, при които има само влезли в сила подробни устройствени планове и само за лот 4 има решение на правителството за отчуждаване на земи, се установи, че има започнало строителство“, каза регионалният заместник-министър арх. Иван Шишков в „Тази сутрин“.

„В лот 4 има незаконно строителство на АМ „Хемус“. Строителството се е извършвало без разрешение за строеж. Николай Нанков най-вероятно не си вярва на това, което казва и обяснява, че не е необходимо разрешение за строеж за подготовката на строеж. Има строителни отпадъци, извозени в горски територии и има санкции за това. Създава се хаос и се нанасят щети на природата. Бях учуден, че се раздават авансово пари за 6 лота, без да има разрешение за строеж. Няма сключени договори за строеж, а за проектиране. Това, което обаче се вижда, е строителство“, отбеляза Шишков.

Според него нивото на строителните работи показва, че те са започнали още преди служебното правителство да влезе в длъжност.

Шишков заяви, че няма сключени договори за строителство на тези лотове, а само договори за проектиране и закупуване на материали. Строителните работи се извършват без разрешени е и проект, кой ще ги приеме, попита заместник-министърът.

Без разрешение и незаконно е и строителството в Столична община, което доведе до фаталния случай с шахтата, каза Шишков.

„Подадох си оставката като архитект на район „Триадица“ в София под натиска на Йорданка Фандъкова, защото тя се опита да ми вмени някаква вина. Нямам отношение по случая с детето, убито от ток при стъпването му върху шахта пред УМБАЛ „Иван Рилски“. Установено е безспорно, че няма разрешение за строеж за преместване на кабелите в шахтите и за преместването на светофара. Столична община не е представила документи за това строителство. Контролът за незаконното строителство е на кмета на СО и на главния архитект.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как Западът до последно си затваряше очите за Афганистан

Как Западът до последно си затваряше очите за Афганистан Западът до последно си затваряше очите за фактите в Афганистан, пише австрийският журналист от афганистански произход Емран Фероз. Той описва грешките на Запада и проблемите на Афганистан, които са били очевидни отдавна. Мнозина афганистанци си спомнят как преди 25 години талибаните […]