Британската икономика е изпаднала в дълбока криза

MYnews
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Британската икономика е изпаднала в дълбока криза

Британската икономика е изпаднала в дълбока криза по отношение на снабдителната верига, като големи търговци на дребно разполагат с най-ниското ниво от стоки от 1983 г. насам в резултат на липсата на работна ръка и нарушение на доставките, причинени от COVID-19 и Брекзит, пише вестник „Гардиън“, предаде БНР.

От Конфедерацията на британската индустрия заявиха, че това, което се случва, излага на риск възстановяването от пандемията, тъй като запасите от стоки в сравнение с очакваните продажби са паднали до най-ниското ниво през август, откакто е започнало проучването на тенденциите в търговията на дребно преди близо 40 години. Като основна причина се посочват пандемията и недостигът на работници в няколко ключови индустрии, като всичко това е утежнено от проблемите с Брекзит и е проличало особено сега – след излизането от локдауна.

Андрю Сентанс, бивш член на комисията за монетарна политика към Английската централна банка, обрисува пред „Гардиън“ мрачна картина за британската икономика. След края на локдауна проличават истинските последици от Брекзит и натрупаните проблеми преди пандемията, казва специалистът. Работодателите трудно успяват да намерят работници дори и след като големи компании предлагат всякакви поощрения.

Големият недостиг на шофьори и работници в хранително-вкусовата промишленост доведе до нарушаване на доставките и опразване на рафтове по супермаркетите. Бизнес лидери и специалисти по пазара на труда казват, че COVID-19 е засегнал по подобен начин и други държави по света, но Великобритания понася особено тежък удар заради по-строгите имиграционни правила след Брекзит и това ѝ пречи да привлече обратно работна ръка от ЕС.

Източник fakti.bg.
Уведомете за фалшива новина

close

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Капитулацията на Кабул беше замислена преди 2-3 години"

„Капитулацията на Кабул беше замислена преди 2-3 години“ „Бързата капитулация на правителствените сили и падането на Кабул е сценарий, подготвен от афганистанските лидери. Това е предварително замислено още преди 2-3 години, когато започнаха преговорите с талибаните“, смята бившият афганистански офицер Абдул Рахман, предаде bTV. „Никой не знае какво се споразумя […]